להיות אזרח בישראל פירושו להיות מוכן בכל נקודת זמן למלחמה. אמנם לפעמים המונח שנבחר הוא "מבצע", או "סבב", אבל האזעקות לא מבחינות בין המצבים האלה, ונפילה של טיל באזור מגורים תמיד מייצרת סכנה. לפני למעלה מ-30 שנים, וליתר דיוק ב-1991, בעקבות מלחמת המפרץ, הוחלט על בניית ממ"ד בכל דירה בבניין חדש. הבעיה היא שבישראל יש הרבה מאוד בניינים ישנים, ולא מוגנים, ולמעשה במקרים רבים גם אי אפשר להתקין בהם ממ"ד.
כיום יש לבעיה הזו פתרון: שיפורי מיגון בחדרים קיימים שזכו לכינוי חמ"ד (חדר ממוגן דירתי). בעמוד זה תמצאו מידע מפורט אודות פתרון זה, כך שתוכלו להבין אם הוא מתאים גם לכם.
קירות מחוזקים, חלון נגד הדף ודלת ייעודית
חמ"ד מבוסס על 3 שיפורי מיגון: הראשון הוא חלון שעמיד בפני הדף שנגרם עקב פיצוץ בקרבת מקום. השני הוא דלת הדף שנפתחת כלפי פנים ולא כלפי חוץ כמו בממ"ד. האמצעי השלישי הוא הוספת פרופילי פלדה לקירות החדר. הפרופילים הם בעלי מבנה גאומטרי ייחודי שממקסם את ספיגת האנרגיה כך שהיא לא תעבור אל פנים החדר. הפרופילים מגיעים עם טפט משוריין שמגביר עוד יותר את רמת ההגנה ומחופים בעץ לבוד.
גימור אסתטי
החדר הממוגן הדירתי הוא כמובן גם חדר "רגיל" – חדר שינה, חדר ילדים, חדר עבודה וכו'. בהתאם מוקדשת תשומת גם לפן האסתטי. כל המרכיבים שמשפרים את המיגון מתאפיינים במראה נעים לעין, ובנוסף תוכלו להוסיף פרקט ובאופן כללי ליהנות מרמת גימור גבוהה. התוצאה: חדר מוגן היטב מבלי שאותם שיפורי מיגון יתבלטו לעין.
תועלת גם בהיבט הכלכלי
שיפורי מיגון מחייבים מן הסתם השקעה כספית, אבל מעניקים תועלת כלכלית משמעותית. בהקשר זה כדאי לדעת שהעלות של יצירת החמ"ד נמוכה בכ-40% מהעלות של בניית ממ"ד, כך שמדובר על חיסכון של ממש. בנוסף דירה עם חמ"ד היא בעלת ערך כספי גבוה יותר מדירה ללא ממ"ד וללא חמ"ד.
כמה זמן נמשכת התקנת שיפורי מיגון?
הפתרון החדשני, שכאמור מיועד בעיקר לנכסים שבהם לא ניתן להתקין ממ"ד מסיבה כזו או אחרת, מושלם תוך 7 עד 10 ימי עבודה. כלומר, תוך כשבועיים כבר תהיו מוגנים באמת כשאתם בבית שלכם, וההפרעה לשגרה במהלך העבודות תהיה מינימלית.
פטנט רשום שנבחן ע"י פיקוד העורף למקסימום שקט נפשי
המציאות הביטחונית בישראל מחייבת כאמור אחריות רבה. שיפורי מיגון מספקים מענה אפקטיבי לדירות ישנות, כשניתן למגן בדרך זו כל חדר. החמ"ד הינו פטנט רשום אשר נבחן ע"י פיקוד העורף, ומקנה שקט נפשי אמיתי למי שבוחר בו. ניתן להשתמש בפתרון הזה גם בחדרים עם תקרת רביץ, ועוד כדאי לדעת שאין מגבלה על העברת תשתיות בחדר (מזגן, שקעים, כבלי תקשורת וכו').